Маленькі хитрощі

Привіт! Я, солодких справ майстер, Добрик, розповім вам маленькі хитрощі, за допомогою яких ви зможете перетворити свої десерти на справжні мистецькі шедеври без зайвих зусиль!

Цукрові олівці
Цукрові олівці

Цукрові олівці можна використовувати для розмальовування кондитерських виробів. Вони є абсолютно безпечними, тому що містить натуральні барвники. Ідеально підходять для розмальовування кремів, імбирного печива. Малюнки легко наносяться та надають оригінальності кожному виробу. Для того, щоб малювати цукровими олівцями, потрібно обережно натиснути на тюбик декілька разів і опустити його в гарячу воду (50–70 °C). Увага! У зв’язку з використанням гарячої води, використання олівців проводити під наглядом дорослих. Далі потрібно зняти кришечку та акуратно нанести декоративний орнамент чи напис на поверхню кондитерського виробу. Для збільшення товщини лінії обережно надріжте кінчик носика ножицями. Оригінальнішим виріб буде тоді, якщо малюнок виконати декількома кольорами. Після використання щільно закрийте кришечкою.

Цукрове мереживо
Цукрове мереживо

У нашому асортименті також є цукрове мереживо різних кольорів. Воно стане прекрасною оздобою для ваших тортів, пасочок, короваїв та інших десертів. Мереживо є достатньо міцним, гнучким та еластичним, тому працювати з ним приємно і просто навіть початківцям. Має приємний солодкуватий смак. Найлегший спосіб прикріпити мереживо до кондитерського виробу — використати кондитерський клей «смс». Потрібно просто розчинити порошок у воді до клеєподібного стану, намазати його пензликом на мереживо та приклеїти до виробу.

Цукрова маса
Цукрова маса

Прекрасним вирішенням для декорування поверхні тортів та короваїв є цукрова маса «10 кольорів». Під неї можна заховати будь-яку начинку, яка завжди порадує і здивує ваших гостей. З нею можна бавитися з дітками, ліпити фігурки, ніби з пластиліну, а тоді разом дружно з’їсти.

Щоб прикрасити торт цукровою пастою, розімніть її руками та розкачайте на попередньо присипаному столі картопляним крохмалем товщинною 4–6 мм. Пласт натягнути на качалку, і з неї акуратно розкатати пасту на поверхні торта, підсовуючи при потребі. Важливо, що поверхня торта має бути покрита масляним або білковим кремом, але тільки не сметанним. Якщо паста при розминанні липне до рук, до неї потрібно додати трохи цукрової пудри і картопляного крохмалю. Якщо паста затверділа, додати до неї перевареної води, перемнути до потрібної консистенції та щільно замотати харчовою плівкою. Якщо паста при розкачуванні дає тріщини, потрібно додати до неї штучного меду і розім’яти.

Паперові форми для випічки
Паперові форми для випічки

Коли приходить Великдень, всі в очікуванні смачних пасок. Звісно, хочеться, щоб вони вийшли ідеальним на смак та естетично довершеними зовні. Для того, щоб ваша паска у кошику виглядала по-особливому вишукано, можна використати паперові форми для випічки від ТМ «Добрик». Це легко і гарно водночас. При випічці пасочки у паперових формах рекомендуємо вкладати тісто не в одну, а одразу в 2–3 форми. Це допоможе запобігти деформуванню, і ви отримаєте ідеальну форму великоднього виробу.

Кріплення кондитерських декорацій
Кріплення кондитерських декорацій

Для кріплення кондитерських декорацій рекомендуємо використовувати білковий заварний крем. Спосіб приготування: 5 білків, 5 стаканів цукру, 1 стакан води, 0,5 ч.л. лимонної кислоти. Змішуємо 5 стаканів цукру і 1 стакан води, ставимо на вогонь. Коли закипає сироп, готуємо посуд для крему. Обов’язково має бути суха посудина і сухі вінчики для збивання. Вбиваємо туди 5 холодних білків, збиваємо до крутих піків (консистенція, яка не розтікається). Щоб перевірити готовність сиропу, потрібно капнути на тарілку краплю, і вона не повинна розтікатися. Або також можна ложку із сиропом взяти під струю холодної води. Якщо сироп застигне, значить він готовий. Тоді з’єднуємо сироп з білками. Вливаємо сироп у збиті білки тонкою цівкою. Тоді всипаємо 0,5 ч.л. лимонної кислоти і збиваємо до готовності (крем тримає форму).

Якщо ви хочете зафарбувати крем у якийсь колір, рекомендуємо скористатися нашими барвниками (однієї краплі вистачає на велику кількість крему).

Кондитерські посипки
Кондитерські посипки

Кондитерські посипки можна використовувати не лише як прикрасу для пасочок, але і для тортів, капкейків, імбирного печива і навіть морозива.

Заварні креми
Заварні креми

Для приготування заварного крему потрібно вміст пакета залити склянкою холодного молока (220 мл), розмішати до утворення однорідної маси. Безперервно помішуючи, довести до кипіння і варити 3–5 хвилин. Охолоджений крем розмішати з 50–100 г вершкового масла такої ж температури (інакше масло може згорнутися). Утворену масу збити міксером до однорідної консистенції.

Глазур
Глазур

Глазур ТМ «Добрик» — надає готовим кондитерським виробам привабливий вигляд та запобігає передчасному висиханні поверхні. Для того, щоб приготувати глазур, в металевому посуді поступово розтопіть 50 г масла разом із 3 столовими ложками води, постійно помішуючи. Поступово всипайте вміст пакета. Доведіть до кипіння і постійно помішуйте. Щоб покращити властивості глазурі, потрібно додати 1 ст. ложку горілки або коньяку. Так глазур матиме приємний глянцевий блиск. Готову глазур зняти з плити і покрити нею поверхню кондитерського виробу.

Якщо ви на Різдво захочете в сімейній атмосфері приготувати імбирне печиво, для нього ідеально підійде глазур «Добрик». Також зможете розмалювати печиво власного виробництва цукровими олівцями та прикрасити декоративними посипками.

Авторські кондитерські декорації
Авторські кондитерські декорації

При декоруванні тортів авторськими кондитерським декораціями (квітами, фігурками) рекомендується стебла квітів помістити в коктейльні трубочки, щоб зменшити контакт проволки з тістом. Ви також можете проявити свої творчі здібності, і купити окремі елементи, з яких самі зможете компонувати букети квітів або навіть цілу сюжетну історію. А якщо бажаєте ідеальний кондитерський шедевр, але не маєте на це часу, можете придбати уже готові авторські композиції.

Ще однією перевагою ТМ «Добрик» є те, що ми маємо індивідуальний підхід до кожного клієнта, і тому робимо білі заготовки, а отже потім є можливість пофарбувати їх в будь-які відтінки залежно від індивідуального замовлення.