Різдвяні свята асоціюються із ароматом здобної домашньої випічки. Святковий, пухкенький та неймовірно смачний Різдвяний калач– традиційна випічка до різдвяного столу! Солодкий хлібець випікаємо у формі коси, додаємо вдосталь родзинок та щедро посипаємо маком.
Виготовляємо випічку тільки з органічними інгредієнтами ТМ “Добрик”–>
P.S. За посиланням на наш канал youtube ви зможете подивитися рецепт та відтворити його на своїй кухні—>
Приготування:
У тепле молоко додаємо органічний цукор та сухі дріжджі “Добрик”, розмішати і додати частину борошна, перемішати, накрити плівкою і поставити тепле місце на 15-20 хв.
Окремо змішати яйця, органічний цукор, сіль, цукор з ароматом ванілі та м’яке масло. При потребі підігріти. Влити здобу в опару і вимішати. Додати борошно, в кінці олію і вимісити 5-10 хв.
Змастити олією миску, перекласти у неї тісто, накрити плівкою і на 40 хв. поставити у тепле місце. Обім’яти і знову поставити у тепле місце на 30 хв.
Далі, беремо 150 г тіста на шишку, решту тіста розділяємо на дві частини. Розкачати тісто і лишити на 10 хв. під плівкою.
Наступним кроком – розкачати довгі полоски і в одну покласти світлі родзинки, в іншу темні, завернути жгутики. Дати постояти 10 хв. і знову прокатати, заплести плетінку, всередину шишку, накрити і дати підійти близько 30 хв.
Змастити зверху змішаним жовтком з водою, посипати маком.
Випікати за температури 180 градусів 40 хвилин.
Смачного!
Інші рецепти
Коктейль “Мохіто”
Хочете втамувати спрагу? Так.... "Добрик" знає як це зробити: коктейль "Мохіто".... Які інгредієнти потрібні для коктейлю?