P.S. За посиланням на наш канал youtube ви зможете подивитися рецепт та відтворити його на своїй кухні—>
До ледь-теплого молока додати сіль та цукор, перемішати. Розчинити у молоці дріжджі. Додати 500 г. борошна та ретельно перемішати все вінчиком до однорідності.
Тісто, яке утворилось повинно бути густим, як сметана. Залишити його в теплому місці на 30 хв, щоб дріжджі почали бродити і на тісті утворились бульбашки.
Додаємо розтоплене масло, олію, ванілін, яйця, ще 500 г. борошна та замішуємо тісто. Місити потрібно 10-15 хв, щоб тісто стало однією грудкою та не липло до рук від рук. Залишаємо його підійматись ще на 1 – 1,5 год.
Далі розкачуємо шар тіста, товщиною приблизно 1 см. Вирізаємо донатси діаметром 10-12 см та серединки 2-3 см. Залишаємо ще на 20-30 хв, щоб донатси підросли. Обсмажуємо в олії їх із обох сторін. Олія не повинна бути занадто гарячою, готуємо донатси на помірному вогні.
Виймаємо їх на паперовий рушник чи серветку, щоб забрати зайвий жир.