Штоллен

Штоллен – це німецька різдвяна випічка, з неповторним смаком та ароматом. В ідеалі, готовий штоллен повинен пролежати 3-4 тижні. Готувати його будемо з органічними інгредієнтами ТМ “Добрик” та натуральними прянощами Торгового дому “Любисток”.

Інгредієнти, які потрібні для різдвяного штоллена—>

Інгредієнти:

  1. Молоко – 200 мл
  2. Дріжджі свіжі – 50 г
  3. Цукор органічний “Добрик” – 75 г
  4. Вершкове масло – 250 г
  5. Борошно – 700 г
  6. Мигдаль – 250 г
  7. Родзинки – 350 г
  8. Лимон – 1 шт
  9. Коньяк – 50 г
  10. Цукрова органічна пудра “Добрик” – 1 ст.л.
  11. Яйця – 2 шт.
  12. Кориця мелена “Premium”– за смаком
  13. Цукор з ароматом ванілі “Добрик” – 1 ч.л.

Приготування:

Начинка

  • Родзинки промити, обсушити і замочити на ніч у коньяку. Нарізати цукати та мигдаль.
  • Зняти цедру і вичавити сік із лимона.

Тісто

  • Для опари молоко підігріти, розвести у ньому свіжі дріжджі , додати столову ложку органічного цукру  та частину просіяного борошна. Залишити на 30 хвилин у теплому місці.
  • Коли на опарі з’явиться шапочка, можна замішувати тісто.
  • Додати в опару другу частину борошна, вершкове масло, яйця, сіль і органічний цукор та замісити тісто. Накрити його рушником і дати підійти в теплому місці.

Приготування:

З’єднуємо начинку з тістом

  • Тісто обім’яти, додати мигдаль, цукати, родзинки, сік та цедру лимона, мелену корицю “Premium” та цукор з ароматом ванілі “Добрик”.
  • Залишити тісто підходити на 3 години. За цей час його потрібно обім’яти 1-2 рази.
  • Далі, тісто потрібно розкотити в коржик, зробити поглиблення по центру скалкою та скласти тісто навпіл.
  • Викласти тісто на деко з листом пекарського паперу та залишити на 30 хв.
  • Випікати штоллен спочатку потрібно 15 хв. при температурі 200 °С, а потім зменшити до 170 °С і випікати ще 45 хв.
  • Готовий штоллен змастити зверху вершковим маслом та посипати органічною цукровою пудрою “Добрик”.
  • Останній штрих — охолодити штоллен та загорнути у пергамент і зберігати в холодному місці 3-4 тижні (до Різдва).

Смачного!

Інші рецепти

Різдвяний кекс

Свято наближається і ми вже готуємось до Різдва! Готуємо святковий різдвяний кекс використовуючи органічні інгредієнти "Добрик". Для приготування різдвяної

Читати

Штрудель з яблуками

Тоненьке хрумке тісто і багато соковитої начинки - кислі яблука, ароматна кориця, родзинки та сухарики! Смак, аромат та зовнішній

Читати

Сирний пиріг з яблуками

Осіння пора - пора пекти яблучні пироги! Додамо до начинки із кисломолочного сиру цукор із прянощами від "Добрик" і

Читати