Пасочка з цукатами, сухофруктами та родзинками

Традиційний рецепт домашньої Пасхальної випічки – наша пасочка із цукатами, родзинками та шматочками сухофруктів. Випікаємо пасочки вдома із органічними інгредієнтами від компанії “Добрик”

Інгредієнти, які необхідні для приготування Великодньої смакоти —>

Інгредієнти:

Опара

  1. Цукор органічний «Добрик» – 2 ст.л.
  2. Сухі дріжджі «Добрик» – 30 г
  3. Молоко – 240 мл
  4. Борошно – 2 ст.л.

Тісто

  1. Цукор органічний «Добрик» – 160 г
  2. Цукор з ароматом ванілі «Добрик» – 2 уп.
  3. Вершкове масло – 200 г
  4. Яйця – 4 шт. (+4 жовтка)
  5. Сіль – 1 ч.л.
  6. Борошно – 880 г
  7. Родзинки – 120 г
  8. Цукати та сухофрукти – 300 г
  9. Ром (темний) – 30 мл

Приготування:

  1. Готуємо опару: до теплого молока (не вище 40 °С) додаємо сухі дріжджі «Добрик», 2 ст.л. органічного цукру «Добрик» та частину борошна. Обережно перемішуємо та залишаємо для активації дріжджів та збільшення опари в об’ємі.
  2. Родзинки та цукати залити гарячою водою, лишити на 2 хвилини, а потім добре промити водою. Промокнути паперовим рушником і залити ромом. Залишити на декілька годин (до моменту формування пасочок).
  3. Готуємо тісто: масло кімнатної температури змішуємо з органічним цукром «Добрик», сіллю та цукром з ароматом ванілі «Добрик». Збиваємо до пишності. Додаємо яйця та жовтки і ще раз перемішуємо.
  4. Масляно-яєчну суміш з’єднуємо з опарою. Поступово вводимо борошно, ретельно вимішуємо 10 хвилин. Накриваємо плівкою і лишаємо на 1,5-2 год. в теплому місці. Тісто має збільшитись в об’ємі у 2 рази. До готового тіста додати просушені цукати з родзинками та іншими сухофруктами і знову вимішати. Сформувати пасочки.
  5. Наповнити форми для випічки пасок на 1/3. Накрити плівкою, дати тісту у формах піднятися, випікати при температурі 170 С близько 30-40 хв. Через 15 хв. прикрити верх фольгою, аби щоб скоринка не підгоріла. Прикрашаємо пасочки глазур’ю “Добрик” та солодкими Великодними декораціями від «Добрик» – пряничним декором.

P.S. За посиланням на наш канал youtube ви зможете подивитися рецепт та відтворити його на своїй кухні — >

Смачного!

Інші рецепти

Різдвяний кекс

Свято наближається і ми вже готуємось до Різдва! Готуємо святковий різдвяний кекс використовуючи органічні інгредієнти "Добрик". Для приготування різдвяної

Читати

Штрудель з яблуками

Тоненьке хрумке тісто і багато соковитої начинки - кислі яблука, ароматна кориця, родзинки та сухарики! Смак, аромат та зовнішній

Читати

Сирний пиріг з яблуками

Осіння пора - пора пекти яблучні пироги! Додамо до начинки із кисломолочного сиру цукор із прянощами від "Добрик" і

Читати